Berättelsen om de stora Bullbaket i Säfofta. Lördagen den 22 april samlades en skara förväntansfulla bagarlärlingar i hjärtat av Skåne. På dagens program stog det Bullbak!

Efter en snabb välkommstfika och lite teori angående bakning så gjordes planen upp.

Sellgren försöker förstår Bryggarens försök att förklara bakmaskinens alla funktioner

Vi diskuterade smaker, färg, jäst och andra trevliga egenskaper på våra bullar, och till slut så hade vi ett bra ritning att följa. Bengan förklarar en sak för en trollbunden församling (fv Ernie, Bråniz, Rosen och Selle samt Guten i profil Väl ute i bageriet så hade deltagarna fått tilldelat sig olika uppgifter som de med skifftande frenesi tog sig an. Några mätte upp vätska och humle medans andra vägde upp spannmål som maldes.

När grundkunskaperna för hur bakmaskinen fungerade och vad alla de olika ingredienserna skulle användas till, tändes spisen och ingredienserna börja läggas i baljan.

Bryggmäster förbereder korv till bullarna… Fem timmar senare hade både provsmakning av bullar och korvgrilling hunnits med, då tappades äntligen 40 liter färdig bulldeg ner i sina förvaringsbehållare, där den nu ska ligga i ca 2 veckor för jäsning. Om några veckor ska vi återsamlas igen för att packetera bullarna. Förhoppningsvis är bullarna färdiglagrade till IVÖ Summer Camp 2107.

Vid tangentbordet Bryggmästar`n Groo