Kräftskiva hos familjen Spjuth

Dagen började med att invänta på att Mats och Eva skulle hitta till oss på biltemas parkering i Haninge. Detta hade vi inga problem med för det är ALLTID värt att vänta på vänner, speciellt när de kommer långväga ifrån och har kört genom regn större delen av vägen. Väl framme skingrade sig molnen och solen tittade fram.

Vi tog en solskenstur på några timmar på Haninges härliga små vägar med ett stopp för lite lunch på ett fik. Turen skulle ha varit längre men morgonens förseningen, väntande ölen, kräftorna och femkamp på hemmaplan lockade så vi drog hemåt, naturligtvis på småvägar.

Väl hemma tog vi några kalla och laddade inför femkampen. Denna kamp genomfördes i sann glädje och vinnaren blev Skagerling som stolt poserar med vandringspokal och guldmedalj.

Därefter var det dags för kräftskivan som innehöll allt som sig bör: kräftor, paj, sång och en och annan snaps. Efter kräftorna var det dags för en prommenad ner till familjen Spjuths lilla sjö där det bjöds på svalka och möjligheter att tvätta bort vägdammet, det var minst 26 grader i vattnet så  det var inte SÅ svalkande.

Festen fortsatte långt in på natten, som tur var så sov alla inomhus för under natten kom en regnskur som troligtvis höjde vattennivån i sjön med 5cm. På morgonen åt vi frukost i solskenet och sen fick Helene visa vägen ut från vårat lilla paradis till stora vägen.

Hälsningar!
Familjen Spjuth